Výchova

Ukazuje se, že s výchovou divokého prasátka potřebuju pomoc druhých. Protože etologická danost u divočáků je taková, že v prasotlupě velí vrchní svině a ta také řeší konflikty mezi členy tlupy. Což jsem nevěděla a v Tkaniččině hlavě jsem tím zasela semínka zmatku. Protože když Tkanička někoho kousla dřív, hned jsem poškozeného nabádala, že má prasátko vypeskovat. Naštěstí mi prasoklubová prezidentka včas řekla, že u prasátek je to jinak a že tresty jsou v kompetenci jen té nejvyšší svině. A to jsem já.

Takže když Tkanička na někoho zaútočí, hned přiskočím a zasáhnu. Naštěstí to ode mě bere v pohodě. Ví, že udělala něco špatně a klidí se z cesty jak mně, tak napadenému.

No a tady právě potřebuju pomoc! Když někdo přijde a Tkanička se začne kolem něj ometat (je velmi mazaná, nejdřív se rozplácne a vyzve dotyčného, ať jí drbe. A potom, když drbání skončí, zaútočí na nohy), vždycky říkám: „Vona tě bude chtít kousnout! A my jí z pedagogickejch důvodů musíme nechat udělat chybu! Já jí pak potrestám!“

A v tom vězí ten zakopanej pes. Nikdo se nechce nechat kousnout. Ani můj brácha! A to přesto, že ukazuju, že má ještě skoro všechny zuby mléčný. Teda malinký a neostrý. Takže kousnutí nebolí. Jsem si odvodila. Na největší svini totiž tkanička neútočí

🙂

Někdo se hlásí, že přijede na pomoc? Rychle, dokud jsou ty zuby malinký! Až vyrostou ty dlouhý zahnutý nahoru, pak už bude pozdě!

Příspěvek byl publikován v rubrice Prasátka a jeho autorem je Štěpánka. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *